Beslagsmed

Et liv med heste

Som beslagsmed arbejder du i et af smedeområdets ældste fag, og det er vigtigt, at du har et roligt temperament og kan omgås heste.

Mød en elev

“"Jeg elsker heste. Simpelthen. Jeg kommer fra Island, hvor alle har heste. Jeg har altid selv arbejdet med heste, men jeg vil gerne være fagmand."”

Uddannelsen flyttede fra Taastrup til Kolding

Jeg har været i gang med uddannelsen til beslagsmed i Taastrup i 3 år, men nu er uddannelsen flyttet til HANSENBERG. 

Jeg er i lære hos Storsmeden i Haslev på Sydsjælland, og uddannelsen har altid foregået tæt på, hvor jeg bor. Nu skal jeg bo på skolehjem, når jeg er på skole, og det er fedt at prøve.

Det er også godt, at vi her på HANSENBERG har samme lærer hele vejen igennem. Det er helt klart en fordel.

 

Det bedste ved faget

Det bedste ved at være beslagsmed er, at jeg kan forene min interesse for heste med mit hverdagsjob. Mit job er også min hobby.

Man skal i hvert fald være vild med heste – og tålmodig i det hele taget – for at være beslagsmed.  

 

Fremtidsplan

I august 2018 er jeg færdiguddannet beslagsmed. Jeg håber, jeg til den tid kan fortsætte med at arbejde hos min læremester.

KRAV TIL ANSØGNING OG CV

Det at søge en praktikplads svarer til at søge et hvilket som helst andet job. Du sender en ansøgning til virksomheden, der så vil vurdere dig ud fra dine beskrevne kvalifikationer.

Forberedelse betaler sig. Hvor vil du allerhelst i praktik? Overvej, hvem du er, og hvad du kan. Men tænk også over, hvor du skal kigge efter job, og hvem du skal søge uopfordret. Tænk bredt i brancher og geografi.

Søg fokuseret og målrettet, og prøv at tænke i utraditionelle baner, når du skriver ansøgningen.

Du skal nemlig være god til at præsentere dig selv over for en kommende arbejdsgiver og bevise, at du er en dygtig og stabil medarbejder. I sidste ende er det din evne til at sælge dig selv, der kan afgøre, om du får en praktikplads.

Skolekalender beslagsmed

Se kalenderen over skoleophold for (klik på den ønskede kalender):