DYREPASSER

Dyr skal have det godt

– hver dag, året rundt. De skal fodres, passes, plejes, trænes og avles. Arbejdet som dyrepasser er fysisk krævende og foregår ofte udendørs – uanset vind og vejr.

Video

mød en elev

“"Det er svært at nævne én ting. Det er bare fedt, at man kan være med til at gøre en forskel for dyrene og hele tiden forbedre deres levevilkår"”

Stig gør hobby til sin levevej

Stig Mølgaard har altid interesseret sig for dyr. Interessen gør han nu til sin levevej, fordi han har valgt at uddanne sig til dyrepasser på HANSENBERG.

"Det er fedt at få mulighed for at arbejde med sin hobby og opleve dyrenes udvikling på tætteste hold," fortæller Stig Mølgaard.

 

Glad for udeliv

Som en del af sin uddannelse er Stig Mølgaard elev i Jyllands Park Zoo hos dyrepasser Janni Poulsen. Hun gør aktivt brug af sine elever i hele perioden:

"Eleverne deltager i arbejdet på lige fod med alle medarbejdere. Vi giver dem rigtig meget ansvar," fortæller Janni Poulsen.

 

Mange højdepunkter

Hvis man spørger Stig Mølgaard, hvad der er hans bedste oplevelse som dyrepasser, har han svært ved at vælge.

"Det er svært at nævne én ting. Det er bare fedt, at man kan være med til at gøre en forskel for dyrene og hele tiden forbedre deres levevilkår," siger Stig Mølgaard.

 

 

eux

Du kan tage denne uddannelse som EUX.

Uddannelsestiden vil typisk være ½ år længere end den "normale" længde for den pågældende erhvervsuddannelse.

Skoleforløbene vil være længere og mere koncentrerede, for at du kan gennemføre de gymnasiale fag og projekter.

Den praktiske del af din erhvervsuddannelse vil være fordelt på færre forløb end i den tilsvarende ordinære erhvervsuddannelse. Uddannelsen afsluttes med projekter, svendeprøve og eksamen i de gymnasiale fag. Du vil få udstedt et EUX-bevis med karakterer.

EUX-uddannelserne starter op hvert år i august.

KRAV TIL ANSØGNING OG CV

Det at søge en praktikplads svarer til at søge et hvilket som helst andet job. Du sender en ansøgning til virksomheden, der så vil vurdere dig ud fra dine beskrevne kvalifikationer.

Forberedelse betaler sig. Hvor vil du allerhelst i praktik? Overvej, hvem du er, og hvad du kan. Men tænk også over, hvor du skal kigge efter job, og hvem du skal søge uopfordret. Tænk bredt i brancher og geografi.

Søg fokuseret og målrettet, og prøv at tænke i utraditionelle baner, når du skriver ansøgningen.

Du skal nemlig være god til at præsentere dig selv over for en kommende arbejdsgiver og bevise, at du er en dygtig og stabil medarbejder. I sidste ende er det din evne til at sælge dig selv, der kan afgøre, om du får en praktikplads.

Skolekalendere for dyrepasseruddannelsen

Skolekalendere fra 2018

Nye skolekalendere fra 2019

Nye skolekalendere fra 2020

Brogaardens trivselslegat for dyrepassere

Den 22. februar 2018 stiftede Brogaarden Korn‐ og foderstoffer ApS. ”Brogaardens Trivselslegat”.

HANSENBERG kan indstille 2 afslutningsopgaver for hver af de 3 uddannelseslinjer; forsøgsdyr, zoo og hest, med fokus på elever, der i løsningen af deres afsluttende opgaver har lagt særlig vægt på at afdække og formidle viden om faktorer, der er vigtige for at fremme trivslen hos dyr, fx ved at undersøge forhold omkring miljøberigelse, fodring, management og opstaldning.

Legatet er på kr. 30.000,00 og fordeles ligeligt mellem 3 legatmodtagere, én fra hver af de 3 uddannelseslinjer; forsøgsdyr, zoo og hest.

Elever fra HANSENBERG og Vilvorde Teknisk Skole i Roskilde kan indstilles som modtagere.

Legatet uddeles foreløbigt årligt i en 3årig periode fra 2018 – 2020.