FRISØR

Er du kreativ og med på moden?

Du skal have et godt blik for form, farve og trends, og du skal være udadvendt.

Brænder du for at gøre andre mennesker smukke, og kan du lide at være kreativ? Er du fiks på fingrene, og kender du det nye look?

Som frisør er det vigtigt, at du er god til at lytte og forstå, så du altid kan omforme en kundes ønsker og forestillinger til en frisure, som han/hun bliver tilfreds med.

Video

Mød en elev

“"Jeg elsker at arbejde med mennesker, og det at udføre et stykke håndværk og få positive ord med på vejen, når man gør det godt, er en stor nydelse."”

Et håndværk der giver en succesoplevelse

Sandra Lassen er glad, hver gang hun laver en fed frisure.

"Jeg elsker at arbejde med mennesker, og det at udføre et stykke håndværk og få positive ord med på vejen, når man gør det godt, er en stor nydelse. Det er fedt at opleve, at det man laver, rent faktisk også bliver til noget," fortæller hun.

 

Efterspurgt blandt kunder

Jeanette Nielsen er indehaver af Sandras praktiksted, Salon Hårdesign, og hun var stærkt medvirkende til, at Sandra fandt den helt rigtige karrierevej:

"Man kan mærke, at frisørfaget virkelig interesserer Sandra. Samtidig er det selvfølgelig en dejlig oplevelse, når kunderne begynder at spørge efter Sandra og gerne vil bestille tid hos hende, fordi de var glade for resultatet sidst," fortæller hun.

 

Drømmer om egen salon

Sandras drøm er at blive selvstændig.

"Jeg drømmer om en dag at åbne mit egen salon, hvor jeg fortsat kan hjælpe og glæde andre," slutter hun. 

KRAV TIL ANSØGNING OG CV

Det at søge en praktikplads svarer til at søge et hvilket som helst andet job. Du sender en ansøgning til virksomheden, der så vil vurdere dig ud fra dine beskrevne kvalifikationer.

Forberedelse betaler sig. Hvor vil du allerhelst i praktik? Overvej, hvem du er, og hvad du kan. Men tænk også over, hvor du skal kigge efter job, og hvem du skal søge uopfordret. Tænk bredt i brancher og geografi.

Søg fokuseret og målrettet, og prøv at tænke i utraditionelle baner, når du skriver ansøgningen.

Du skal nemlig være god til at præsentere dig selv over for en kommende arbejdsgiver og bevise, at du er en dygtig og stabil medarbejder. I sidste ende er det din evne til at sælge dig selv, der kan afgøre, om du får en praktikplads.