PERSONVOGNSMEKANIKER

Er du brændt varm på motorer, teknik og biler?

Som personvognsmekaniker skal du ikke kun reparere og justere styretøj, bremser og undervogn – du skal også kunne fejlfinde på elektronisk styrede systemer og konfigurere nye reservedele.

Video

mød en elev

“Jeg har altid interesseret mig for mekanik og elsker at blive udfordret, hvilket denne branche især giver mig mulighed for. Derfor ved jeg, at jeg er landet på rette hylde.”

Simon Nicolaisen er ved at uddanne sig til personvognsmekaniker på HANSENBERG. Uddannelsen tager mellem to og fire år. 

Han er i lære hos Freddy Christensen, indehaver af Vamdrup Biler.

Før han fik sin læreplads, havde han allerede en smule erfaring inden for faget og kunne derfor hurtigt indgå i arbejdet på lige fod med kollegerne.

 

Djævlen i detaljen

Når man arbejder med mekanik, er sansen for detaljer yderst vigtig. Det kræver nemlig en vis grundighed at gøre et godt stykke arbejde, og det passer Simon godt:

"Jeg går utrolig meget op i, at mit arbejde er ordentlig udført . Jeg har altid interesseret mig for mekanik og elsker at blive udfordret, hvilket denne branche især giver mig mulighed for. Derfor ved jeg, at jeg er landet på rette hylde," siger Simon.

 

Prestige i at udlære 

Som virksomhed er det meget vigtigt at kunne give sine elever en god ballast og en masse erfaring, så de kommer igennem forløbet på bedst mulig vis.

"Der er stor prestige i at give sine elever mest mulig erfaring med i bagagen," fortæller Freddy Christensen.

 

Udlandet kalder

Ambitioner for fremtiden er en god ting at have - også for Simon. Han har derfor planer om at rejse til udlandet i en periode og arbejde som mekaniker, så han kan suge en masse erfaring og gode oplevelser til sig.

eux

Du kan tage denne uddannelse som EUX.

Uddannelsestiden vil typisk være ½ år længere end den "normale" længde for den pågældende erhvervsuddannelse.

Skoleforløbene vil være længere og mere koncentrerede, for at du kan gennemføre de gymnasiale fag og projekter.

Den praktiske del af din erhvervsuddannelse vil være fordelt på færre forløb end i den tilsvarende ordinære erhvervsuddannelse. Uddannelsen afsluttes med projekter, svendeprøve og eksamen i de gymnasiale fag. Du vil få udstedt et EUX-bevis med karakterer.

EUX-uddannelserne starter op hvert år i august.

KRAV TIL ANSØGNING OG CV

Det at søge en praktikplads svarer til at søge et hvilket som helst andet job. Du sender en ansøgning til virksomheden, der så vil vurdere dig ud fra dine beskrevne kvalifikationer.

Forberedelse betaler sig. Hvor vil du allerhelst i praktik? Overvej, hvem du er, og hvad du kan. Men tænk også over, hvor du skal kigge efter job, og hvem du skal søge uopfordret. Tænk bredt i brancher og geografi.

Søg fokuseret og målrettet, og prøv at tænke i utraditionelle baner, når du skriver ansøgningen.

Du skal nemlig være god til at præsentere dig selv over for en kommende arbejdsgiver og bevise, at du er en dygtig og stabil medarbejder. I sidste ende er det din evne til at sælge dig selv, der kan afgøre, om du får en praktikplads.