TANDKLINIKASSISTENT

Som tandklinikassistent arbejder du hos private tandlæger eller i den kommunale tandpleje.

Du behandler, servicerer og er i dialog med forskellige patienttyper og aldersgrupper.

Som tandklinikassistent får du en bred viden om behandlingsmuligheder, så du i samråd med tandlægen kan tilrettelægge arbejdet og yde den rette assistance før, under og efter en behandling.

 

Video

MØD EN ELEV

“Jeg glæder mig til at komme på arbejde hver dag, og det at kunne hjælpe andre er en stor motivationsfaktor for mig.”

Cindy Madsen er uddannet tandklinikassistent fra HANSENBERG og er udlært hos Henriette Graversen, som er tandlæge ved Tandfeerne i Vejle.

Cindy finder stor glæde ved sit fag, og det er noget, som har høj kurs hos tandklinikkerne. Hun har altid gerne ville arbejde med mennesker, og så har hun altid været fascineret af tænder.

"Jeg glæder mig til at komme på arbejde hver dag, og det at kunne hjælpe andre er en stor motivationsfaktor for mig," siger Cindy.

 

Eleverne tør udfordre

For virksomhederne er det berigende at få elever, der ved, hvad de vil, og tør tage ansvar. Det er som regel også de elever, der får allermest ud af deres uddannelse, fordi de er nysgerrige på livet og drives af en stor passion for deres fag.

"Vi har haft mange gode oplevelser, og det er dejligt med elever, der tør udfordre sig selv. Cindy var en del af HANSENBERGs talentakademi, og det var enormt spændende at følge med i hendes udvikling fra sidelinjen," siger Henriette Graversen.

 

Udvikler klinikken

Hun fortæller videre, at hos Tandfeerne har det altid været berigende at have elever, da de tilfører ny energi til klinikken og kommer med nye og spændende idéer. Det er vigtigt, at man som klinik flytter sig og følger med udviklingen.

Det er derfor en gave, når eleverne kommer med ideer til nye tiltag, som kan hjælpe klinikken med at udvikle sig.

"At vi også er en uddannelsesplads, gør, at vi aldrig bliver for "støvede". Vi skal hele tiden være 'fremme i bussen' og kunne forklare, hvad og hvorfor vi gør, som vi gør. Det er ikke nok bare at gøre, som vi plejer. HANSENBERG går forrest med nye krav og metoder, så mange af vores elever er gode til at komme med forslag til forbedringer," siger Henriette Graversen.

KRAV TIL ANSØGNING OG CV

Det at søge en praktikplads svarer til at søge et hvilket som helst andet job. Du sender en ansøgning til virksomheden, der så vil vurdere dig ud fra dine beskrevne kvalifikationer.

Forberedelse betaler sig. Hvor vil du allerhelst i praktik? Overvej, hvem du er, og hvad du kan. Men tænk også over, hvor du skal kigge efter job, og hvem du skal søge uopfordret. Tænk bredt i brancher og geografi.

Søg fokuseret og målrettet, og prøv at tænke i utraditionelle baner, når du skriver ansøgningen.

Du skal nemlig være god til at præsentere dig selv over for en kommende arbejdsgiver og bevise, at du er en dygtig og stabil medarbejder. I sidste ende er det din evne til at sælge dig selv, der kan afgøre, om du får en praktikplads.