TEKNISK DESIGNER

Vi du kombinere dine kreative evner med det gode håndværksmæssige arbejde?

Du skal være begejstret for computeren som værktøj og kunne formidle dine tanker.

Dine vigtigste arbejdsopgaver bliver at tegne og konstruere/designe alt lige fra bremseklodser til biografer. Du skal som teknisk designer kunne samarbejde. Når du planlægger og løser opgaver for andre, skal du være god til at lytte og forstå.

Video

Den gode historie

“Jeg kunne mærke, at jeg brændte for at planlægge, skitsere, konstruere, beregne, formidle og vidensdele med projektingeniører, entreprenører og håndværkere. Derfor ville jeg gøre dette til min nye levevej.”

Mette Høltzermann er ved at uddanne sig til teknisk designer på HANSENBERG og er i lære ved Siemens Wind Power, hvor hun arbejder tæt sammen med medarbejderen Martin Malligsen.

"Jeg har altid været optaget af, hvordan ting virker, og er selv lidt af en skabshåndværker i min fritid. At være med til at bygge mit eget hus satte for alvor gang i mit ønske om at blive teknisk designer. Jeg kunne mærke, at jeg brændte for at planlægge, skitsere, konstruere, beregne, formidle og vidensdele med projektingeniører, entreprenører og håndværkere. Det er årsagen til, at jeg ville gøre dette til min nye levevej," fortæller Mette, da hun bliver spurgt om hendes valg af uddannelse.

 

Personlig udvikling motiverer

Det er vigtigt, at man som virksomhed er med til at uddanne og dygtiggøre mulige fremtidige medarbejdere. En af de fornemmeste opgaver er at lære fra dig og sørge for, at eleverne får så meget erfaring som muligt og lærer at stå på egne ben:

"Det at man kan se en personlig udvikling og et fremskridt i indlæringen af det stof, vi videreformidler, er med til at motivere os som virksomhed," udtaler Martin Malligsen begejstret.

 

Ekstremt lærerigt

At virksomhederne motiveres af at videregive viden til fremtidens mulige medarbejdere og se den viden blive brugt, er ikke kun virksomhedernes motivation. Eleverne motiveres i den grad også af hele tiden at lære og prøve nye ting og ikke mindst at se sit arbejde blive ført ud i praksis:

"At være ansat i en stor virksomhed som Siemens Wind Power og arbejde i en dynamisk afdeling, hvor vi håndterer ekstremt store konstruktioner og laster, videndeler og samarbejder på tværs af faggrupper og sprog, har været med til at gøre min hverdag ekstremt spændende og lærerig i alle henseender," siger Mette med stolthed i stemmen.

KRAV TIL ANSØGNING OG CV

Det at søge en praktikplads svarer til at søge et hvilket som helst andet job. Du sender en ansøgning til virksomheden, der så vil vurdere dig ud fra dine beskrevne kvalifikationer.

Forberedelse betaler sig. Hvor vil du allerhelst i praktik? Overvej, hvem du er, og hvad du kan. Men tænk også over, hvor du skal kigge efter job, og hvem du skal søge uopfordret. Tænk bredt i brancher og geografi.

Søg fokuseret og målrettet, og prøv at tænke i utraditionelle baner, når du skriver ansøgningen.

Du skal nemlig være god til at præsentere dig selv over for en kommende arbejdsgiver og bevise, at du er en dygtig og stabil medarbejder. I sidste ende er det din evne til at sælge dig selv, der kan afgøre, om du får en praktikplads.