TJENER

Kan du skabe en god stemning og få folk til at føle sig specielle?

Du skal have et smil på læben og sans for detaljer.

Som tjener skal du være udadvendt, smilende og imødekommende. Det er dig, der vil komme til at vejlede dine gæster i forhold til menu- og vinsammensætning, og det er dig, der er med til at give gæsterne en fantastisk aften ved at give dem den ekstra service, der gør hele forskellen.

video

mød en elev

“"Det har altid været min drøm at komme til at arbejde med mennesker, så det er fedt som tjener at kunne give dem en god oplevelse, når de er besøg hos os"”

Rebecca tager imod gæsterne med et smil

For Rebecca Nielsen var det helt oplagt at uddanne sig til tjener. Hun nyder nemlig at få folk til at føle sig godt tilpas:

"Det har altid været min drøm at komme til at arbejde med mennesker, så det er fedt som tjener at kunne give dem en god oplevelse, når de er besøg hos os," siger Rebecca Nielsen.

 

"Elever holder os skarpe"

Hun er elev på Hotel Skibelund Krat under Maria Schuncks vinger. Og her er det ikke kun eleven, som lærer noget:

"Eleverne holder os skarpe. At have elever gør os i stand til at forny os, fordi der hele tiden kommer et nyt syn på tingene," siger Maria Schunck.

 

Giver smil på læben

Rebecca Nielsens begejstring for faget vil helt sikkert glæde mange sultne gæster i fremtiden. Hun sætter en ære i at sprede godt humør.

"Det er fedt, når jeg står for et helt selskab, og de går herfra med et smil på læben. Så ved jeg, at mit arbejde er gjort godt," siger Rebecca Nielsen.

KRAV TIL ANSØGNING OG CV

Det at søge en praktikplads svarer til at søge et hvilket som helst andet job. Du sender en ansøgning til virksomheden, der så vil vurdere dig ud fra dine beskrevne kvalifikationer.

Forberedelse betaler sig. Hvor vil du allerhelst i praktik? Overvej, hvem du er, og hvad du kan. Men tænk også over, hvor du skal kigge efter job, og hvem du skal søge uopfordret. Tænk bredt i brancher og geografi.

Søg fokuseret og målrettet, og prøv at tænke i utraditionelle baner, når du skriver ansøgningen.

Du skal nemlig være god til at præsentere dig selv over for en kommende arbejdsgiver og bevise, at du er en dygtig og stabil medarbejder. I sidste ende er det din evne til at sælge dig selv, der kan afgøre, om du får en praktikplads.