Praktikcenter hansenberg

Skolepraktik - hvis praktikpladsen mangler

Praktikcenter HANSENBERG er et alternativ til elever på en erhvervsuddannelse, der efter grundforløbet ikke har fået en uddannelsesaftale med en virksomhed. 

Dvs. at det er muligt at komme i skolepraktik på hovedforløbet.

Alle elever med et afsluttet grundforløb kan søge en plads. Eleverne skal dog opfylde fire krav, før de kan optages:

 • Egnethed
 • Mobil geografisk
 • Mobil fagligt
 • Aktivt søgende

Samlet i et ord: EMMA.

HANSENBERG er godkendt som praktikcenter for følgende erhvervsuddannelser:

 • Frisør
 • Gastronom (kok)
 • Mediegrafiker
 • Personvognsmekaniker
 • Smed
 • Teknisk designer
 • Tømrer
 • VVS-energiuddannelsen

Længden på uddannelsen er den samme, som hvis du var i lære hos en virksomhed.

Ved spørgsmål, er du er velkommen til at kontakte Tina Haarbo Kristensen, leder af Praktikcenter HANSENBERG, på tlf. 2126 9268.

MØD EN SKOLEPRAKTIK-ELEV

“Hvis bare du er målrettet og har viljestyrken, får du en god uddannelse gennem skolepraktik. Og kæmper du for det, skal du også nok klare dig godt. Det er min oplevelse.”

Langtfra et gennemsnitstalent

Målet er altid en praktikplads, men hvis det glipper, er Praktikcenter HANSENBERG et godt sikkerhedsnet.

Det kan 25-årige Nanna Lærke fra Bramming ved Esbjerg skrive under på. Hun sendte adskillige ansøgninger for at få en læreplads som mediegrafiker, men ingen arbejdspladser lod sig forblænde af Nanna.

Og det kan være svært at forstå i dag. Hun kan nemlig kalde sig uddannet mediegrafiker og endda med et 12-tal til sin sidste eksamen, fagets bronzemedalje og HANSENBERG-medaljen, som uddeles til de dygtigste erhvervsskoleelever.

"Der var mange om buddet, da vi skulle søge læreplads. Men jeg nægtede at give op og blev ved med at søge. Samtidig indså jeg, at en uddannelse ikke bare er noget, du får. Det er noget, du skal tage, og det gjorde jeg så," siger Nanna Lærke.

 

Alsidig arbejdsdag

Hun kom i skolepraktik på HANSENBERG som mediegrafiker, hvilket hun på ingen måde har fortrudt.

"HANSENBERG var en skøn arbejdsplads, der favner bredt og tager imod os skolepraktikelever med åbne arme. Der er en god omgangstone, og dét er vigtigt for at kunne lære," fortæller hun.

Som mediegrafiker er der mange forskellige arbejdsopgaver. Man kan folde sin kreativitet ud med opsætning af magasiner, plakater og foldere, dykke ned i webuniverset og skabe sin egen hjemmeside, tage sig af rentegning og behandling af billeder samt klargøre filer til tryk og web.

Nanna Lærke har to gange stået i spidsen for produktionen af alt materiale til åbent hus på HANSENBERG, bl.a. foldere, plakater, små grafiske elementer og meget andet.

 

Som en rigtig virksomhed

Hun har arbejdet med stramme deadlines og kundekontakt. Tempo og kultur helt på højde med en rigtig virksomhed. Men vigtigst af alt er der rigtige kunder i den anden ende.

Det hun husker HANSENBERG bedst for, er lærernes faglige tilgang til undervisningen.

"Faglærere stod altid på spring, hvis du havde brug for hjælp. Personligt tror jeg, at lærernes og særligt min mester Per Danns opbakning og faglige dygtighed har været med til at løfte og udvikle mig igennem mit uddannelsesforløb," siger Nanna Lærke, der har været kreativt anlagt hele sit liv og derfor næsten altid har vidst, at hun gerne ville være mediegrafiker.

"Hvis bare du er målrettet og har viljestyrken, får du en god uddannelse gennem skolepraktik. Og kæmper du for det, skal du også nok klare dig godt. Det er min oplevelse," tilføjer hun.

Efter endt uddannelse fik Nanna Lærke hurtigt ansættelse som mediegrafiker i børnetøjbutikken Spirrevippen i Ribe, hvor hun i dag står for udformningen af alt grafisk indhold til både butik og webshop. Et arbejde hun er rigtig glad for.